-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce4
-
Celkový čas1 hod
Low carb jogurtové pečivo
Low carb jogurtové pečivo zvládne každý. Jeho nenáročnost Vás překvapí. Navíc je nadýchané, omezené na příjem sacharidů a ještě skvěle chutná. Pokud máte chvíli čas, tak určitě vyzkoušejte i Vy. Můžete upéct buď housky nebo bochník chleba.
Suroviny na low carb jogurtové pečivo
- 150 g tučného jogurtu (10% tuku)
- 4 ks vejce
- 5 g sůl
- 80 g lněné semínko
- 20 g psyllium nebo jiná náhražka cukru
- 50 g semínek (dýňových, slunečnicových…)
- 3 g prášku do pečiva
Vyzkoušejte také:
Directions
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme jogurt a sůl. Vše důkladně promícháme tyčovým mixérem či vidličkou. Najemno rozemeleme lněná semínka a psyllium.
Vezmeme umletá lněná semínka, psyllium , prášek do pečiva a semínka, přilijeme vaječnou směs a vše důkladně promícháme. Těsto necháme 2 minuty odstát a zhoustnout.
Takto středně husté těsto vylijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme do něj zapracovat ještě trošku psyllia.
Naplněné formy s těstem posypeme například slunečnicovými semínky, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně na 55 minut na 160°C. Během této doby troubu neotevíráme, aby těsto nesplasklo.
Conclusion
Po stanovené době vyndáme chléb z trouby a necháme vychladnout. Poté můžeme nakrájet a podávat. Chléb si můžete připravit podle chuti. Do těsta můžete přidat různé koření, například kmín, česnek, sušená cibule nebo parmezán.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Low carb jogurtové pečivo
Follow The Directions
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme jogurt a sůl. Vše důkladně promícháme tyčovým mixérem či vidličkou. Najemno rozemeleme lněná semínka a psyllium.
Vezmeme umletá lněná semínka, psyllium , prášek do pečiva a semínka, přilijeme vaječnou směs a vše důkladně promícháme. Těsto necháme 2 minuty odstát a zhoustnout.
Takto středně husté těsto vylijeme do připravené formy vyložené pečícím papírem. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme do něj zapracovat ještě trošku psyllia.
Naplněné formy s těstem posypeme například slunečnicovými semínky, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně na 55 minut na 160°C. Během této doby troubu neotevíráme, aby těsto nesplasklo.
Leave a Review